Időjárás Debrecen -5,3°C
Névnap
2020 feb 24

HírPub

Hírcsatorna: Origo:üzletinegyed

   

A demonstráló taxisok nem szimpatikusak

A budapestiek 77 százaléka utazott valamelyik taxitársasággal az elmúlt egy évben, miközben az Uber szolgáltatásait a megkérdezettek 37 százaléka vette igénybe - közölte a Fõtaxi Zrt. a Trend International piackutató társaság által végzett felmérés alapján.

Tovább a cikkre
   

Ez fogja kicsinálni a magyar nyugdíjrendszert is

Egyre tovább élünk, az 1850-es élettartamhoz képest minden héten nyerünk egy hétvégényi életet. Vagyis ha már ezen a napon túlevickélünk valahogy, arra számíthatunk, hogy 6 órával tovább sétálhatunk ezen a Földön. De mihez kezdünk ezzel a sok ölünkbe hullott idõvel? És persze ki tart el minket akkor?

Tovább a cikkre
   

Két szabad vasárnapot akar a KDNP a kereskedelmi dolgozóknak

A vasárnapi munkavégzés szabályozásáról tartott sajtótájékoztatót Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje és Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. A KDNP emelné az alapbéreket és 8 órában maximálná a vasárnapi munkavégzést. A szakszervezet kétszámjegyû béremelést szeretne, és azt, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen.

Tovább a cikkre
   

Hûtõket hív vissza az IKEA

Az IKEA áramütés-veszélyes hûtõ- és fagyasztószekrényeket hív vissza - közölte pénteken az IKEA Deutschland, a svéd lakberendezési konszern németországi érdekeltsége.

Tovább a cikkre

A megtakarítási piac is a nyugdíjra fókuszál

  A megtakarítási piac is a nyugdíjra fókuszál

A nagy árfolyammozgás ellenére vonzóbb befektetési lehetõségeket tartogatnak a részvények a kötvényeknél – mondta az Aegon Prémium Üzletág Ügyfélklubjában tartott elõadásán Juscsák György, a J. P. Morgan Asset Management igazgatója. Úgy látja: a következõ évek legfontosabb témája a nyugdíjkérdés lesz a megtakarítási piacon.

Tovább a cikkre

240 milliárdos üzlet a lakáskiadás

  240 milliárdos üzlet a lakáskiadás

Magyarországon 120-200 ezer bérlõknek piaci alapon kiadott lakóingatlan lehet az ingatlan.com becslése szerint. A kiadott ingatlanok országos átlagos bérleti díja havi 100 ezer forint körül mozog, így a piac mérete éves szinten 144-240 milliárd forintra rúghat. Ez pedig csak a személyi jövedelemadó szempontjából 19-32 milliárd forintos összeget jelentene, ha mindenki teljesítené adófizetési kötelezettségét.

Tovább a cikkre

Nyugdíja bánhatja a rossz döntését

  Nyugdíja bánhatja a rossz döntését

Magyarországon öregszik a társadalom, ez tény. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint most 34 százalék a nyugdíjasok aránya a munkaképes korúakhoz képest. 2060-ra viszont a nyugdíjasok aránya 54 százalék lesz. Ez annyit jelent, hogy kevesebb aktív dolgozónak kell majd eltartani több idõskorút. Ez szinte biztos, hogy nem fog menni. A tb-nyugdíjrendszer becslések szerint 2030-ig finanszírozható, de már a 2020-as években reformokra lesz szükség.

Tovább a cikkre

A húsvéthatás rángatta a kereskedelmet

  A húsvéthatás rángatta a kereskedelmet

A kiskereskedelmi forgalom áprilisban 4,7 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a növekedés volumene 6,4 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Tovább a cikkre

A Vitara húzza a Suzukit

  A Vitara húzza a Suzukit

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – közölte a társaság a cég 25. évfordulóján.

Tovább a cikkre

Ez lehet a bankbotrány oka: felvásároltatják az FHB-t?

  Ez lehet a bankbotrány oka: felvásároltatják az FHB-t?

Rendkívüli közgyûlést hívott össze június 15-ére a Takarékbank Zrt., az ülésen várhatóan az FHB-ban való többségi tulajdon megszerzésérõl szavaznak majd – értesült az Origo. Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke kedden nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, szerinte ugyanis Spéder Zoltán FHB-elnök a szövetkezetekkel fizettette meg az FHB 30 milliárdos hiányát, és most arra akarja kényszeríteni õket, hogy felvásárolják az FHB részvényeit.

Tovább a cikkre

Címke Felhő

ranktrackr.net