Időjárás Budapest -9,36°C
Névnap
2020 ago 10

HírPub

Hírcsatorna: AutoPult

A soknál több – BMW M550d Touring vs. X5 M50d teszt

Tizenkét henger és nyolc turbófeltöltő már akkor sem vicc, ha feleannyit veszünk belőlük. Már pedig épp ezt tettük, kétszeresen: 5-ös kombi tesztautónkban a BMW immár négyturbós, háromliteres dízelmotorja dolgozott 400 lóerővel, a technikai megvalósíthatóság határán táncolva alkotva elképesztő mindent tudó csomagot. Nem is kaphatott volna méltóbb ellenfelet az X5 M50d-nél, amely divatosabb, modernebb és tágasabb megvalósításával erős fejtörés elé állított bennünket.

Tovább a cikkre

Az Amazon biztosíthatta be a Rivian jövőjét – 200 milliárdot fektettek be

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a Rivian bizony jó úton halad afelé, hogy elképesztő képességekkel megáldott pickupjukat és SUV-jukat piacra dobja, hiszen olyan óriáscégek állnak sorba az ajtajuknál, mint a GM és az Amazon. Mára hivatalossá vált, hogy az első körben utóbbi lett a befutó, és a vállalat egy közel 200 milliárd forintos – egészen pontosan 700 millió dolláros – befektetéssel járult hozzá az új márka sikereihez.

Tovább a cikkre

Vastagon fogott a ceruza – 28 milliótól indul itthon az elektromos Audi e-tron

Az Audi még tavaly ősszel leplezte le első teljes értékű elektromos autóját az e-tron képében. A hatalmas villanyos SUV természetesen a négykarikások technológiai megoldásainak legjavát kapta meg, így már előzetesen is számolhattunk vele, hogy nem lesz olcsó. Azóta már fény derült a hivatalos magyar árlistára is, és valóban igen vastagon fogott a gyáriak ceruzája.

Tovább a cikkre

Sejtelmes fotón a Cupra Genfben bemutatkozó újdonsága

Korábban még nem volt hivatalos, ám egy sejtelmes fotóval karöltve immár maga a Cupra jelentette be, hogy valóban érkezik első saját modelljük, melyet már a március elején nyitó Genfi Autószalonon megmutatnak a nagyérdeműnek.  Igaz, egyelőre még koncepcióként áll majd ki a közönség elé az újdonság, de már az ízelítőn is látszik, hogy nem egy elvadult jövőautóról van szó, hanem egy nagyon is szériaközeli prototípusról.

Tovább a cikkre

Középúton – erősebb turbómotorral gazdagodhat a Ford Mustang kínálata

A Ford Mustang Európában kétféle verzióban érhető el, leszámítva a minimálisan erősebb, de limitált példányszámú Bullit kivitelt: a 2,3 literes, négyhengeres turbómotor 290, míg az ötliteres szívó 450 tagú ménest kínál. Amerikában korábban V6-os kivitel is volt, ami nem jutott el hozzánk, de mostanra már ott sem elérhető, azonban könnyen lehet, hogy a két most is elérhető teljesítményszint közé hamarosan beékelnek egy új verziót, amely már négyhengeres turbóval lesz szerelve, így akár Európába is eljuthat.

Tovább a cikkre

A kirakós újabb darabja – friss ízelítőn a hamarosan érkező Polestar 2

A Polestar már nagyon készül második modelljének bemutatójára, ami nem csoda, hiszen méregdrága, bivalyerős konnektoros hibrid kupéjuk után – ami egyébként még mindig nem jutott el a vásárlókhoz – ezúttal egy sokkal elérhetőbb, a piac egyik legmodernebb szereplőjének szánt, tisztán elektromos négyajtóssal készülnek. A nagy leleplezés február 27-én lesz, de ahogyan az manapság szokás, a gyáriak addig még sok ízelítővel készülnek, hogy fokozzák az érdeklődést – ezúttal a hátsó fényszórót csodálhatjuk meg egy részletfotón.

Tovább a cikkre

Egy toplista mind felett – ezek voltak 2018 legkelendőbb modelljei

Magyarország, de még Európa is csak egy nagyon kicsi szelete bolygónknak, legyen szó szinte bármilyen témáról. Természetesen az autóipar sem kivétel: noha talán az öreg kontinens vásárlói támasztják a legmagasabb igényeket az autógyártókkal szemben, olykor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Európán kívül is van élet, amire a legjobb példát talán a globális autóeladások listája szolgáltatja – 2018 legkelendőbb modelljeit szedtük össze Önöknek, amivel garantáltan fogunk meglepetést okozni.

Tovább a cikkre

A világ leggyorsabb SUV-ja – íme, a Bentley Bentayga Speed

A Bentley Bentayga bemutatkozásakor büszkén hirdette, hogy a világ leggyorsabb SUV-ja, ám azóta már a Lamborghini is piacra dobta saját emelt hasmagasságú modelljét az Urus képében, amely ha nem is sokkal, de letaszította a trónról az angol óriást. A Bentley azonban nem hagyta magát, és most bemutatta a Speed változatot, ami bár csak egy hajszállal, de felül tud kerekedni az olaszok modelljén – legalábbis végsebesség tekintetében.

Tovább a cikkre

Sportos kisautóval készül a Hyundai? – N verziót kaphat az i20

Sokan kételkedtek abban, hogy a Hyundai N részlege képes lesz-e majd rögtön felvenni a versenyt a többi gyártó sportos modelljeivel, ám a dél-koreaiak az i30 N képében bizony csattanós választ adtak a kétkedőknek. A N részleg sikeres bemutatkozása után pedig mindenki alig várja már, hogy érkezzen a következő megvadított Hyundai. Arról egyelőre még nem tudni, hogy melyik Hyundai lehet majd a következő N – vagy esetleg egy saját modellel rukkol elő a sportrészleg –, de a legújabb pletykák szerint előbb vagy utóbb az i20 is megkapja a kúrát.

Tovább a cikkre

Ízelítőn az Audi következő elektromos tanulmánya – jön a Q4 e-tron

Az Audi – akárcsak az egész Volkswagen konszern – nem igazán siette el az elektromos autók piacára való betörést, hiszen első teljes értékű villanyautójukat csak nemrég mutatták be az e-tron crossover képében. Azóta azonban nagyon szárnyra kaptak, ugyanis azóta már az e-tron GT koncepciót is bemutatták, és Genfben újabb elektromos tanulmány érkezik a Q4 e-tron képében – ráadásul ezeket a modelleket a következő két évben gyártásba is küldik majd a négykarikások. Igaz, 2017-ben az e-tron Sportback képében már kaptunk villanyos koncepciót, amely szintén gyártásba kerülhet hamarosan.

Tovább a cikkre

Címke Felhő

ranktrackr.net